School: Mín na Mánrach

Mín na Manrach, Co. Donegal
Niall Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    D'iarr duine de na fir beaga ar an fear a bhí leo gan Dia agus Muire a rabh ar a bhás. Chuidh siad isteach i seomra. Bhí tábla i lár an urláir a rabh gach eile seort bidh níos fearr no na chéile air.
    Ach, ar scor ar bith d'éirigh rud éiginnteacht do dhuine do mhuintir an toighe agus dubhairt an fear "Dia agus Muire leat!"
    Ní rabh an focal deireannach ráidhte i gceart aige nuair a bhí sé ina luighe faoi'n tábla. Tógadh é acht ní thiocfadh leis seasamh bhí sé comh lag sin. Annsin cuireadh ar capall é agus níor stad na caiple de'n rása gur fhág siad ins an baile é. Ariamh ina dhiaidh sin ní rabh an fear amuigh go mall.
    Sgéalaidhe: Séamus Ó gallchobhair, Leitir Catha, Clochán Liath.
    Aois: 72 bliadhain