School: Mucros (roll number 5364)

Mucros, Co. Donegal
Aodh Ua hEigeartaigh

1. (continued from previous page)
    amach le cearrt póir go dtí an cuibhreann. Thoisigh sé ag cur agus deomhan dath a rinne mé ach iomlán a' cearrt a chaitheamh isteach in ath aoil.
    "Bhí an aimsear an-bhog agus cumhdaigh muid béal na h-áithe le créafóig agus chuir muid leas ortha.
    Thoisigh an pór ag fás agus d'fhás sé aníos ina ghos amháin mar bhéadh crann ann. Anonn ‘san fhóghmhair spréidh sé an áth-aoil agus bhí sé ag fás i gcomhnuidhe. Fá Shamhain nuair a bhí sé apaidh chruinnigh siad fir le croiche-iarainn agus róbhair siad amach é. Fuair siad an chearrt agus chuidigh siad leis an chapall é a thabhairt abhaile. B'eigean dobhtha an taobh a bhaint as an sgiobol le na fhaghail isteach”.
    "Tá an fírinne agat" ars an bheirt eile. "Tá'n geall bainte agat.
    AT1920: Contest in Lying