School: Gleann Caisil (roll number 13222)

Gleann Chaisil, Co. Mayo
Antoine Ó Donnchadha

1. (continued from previous page)
    bheag nár báidhteadh é. Tamall gearr in a diaidh seo bhí Antoine Ó Catháin agus a inghean ag dul go h-Innis Dige le puitín. Ní raibheadar i bhfad amuigh gur éirigh an stoirm mhór agus báidhteadh an bheirt aca. Nuair a bhí an dioghbháil seo déanta aice do laigheaduigh sé. Thainic ailt ar Mhicheál agus fuair sé bás.
    In a dhiaidh seo aríst thainic fairthín ar shróin an t-sagairt. Chuir sé fios ar an Dochtúir Mullanaigh a bhí san áit an uair sin. Thainic sé agus dubhairt nach raibh aon dochar ann, acht go ngearradh sé é nuair thiocfadh sé arís. Cúpla lá 'na dhiaidh sin thainic sé arís agus ghearr sé é. Thoisigh an sagart ag cur fola agus níor stop de gur dhóirt gach braon a bhí in a chorp acht ní raibh an dochtúir indon aon rud a dhó. Fuair sé bás ar an toirt. 'Sé sin mar a fuair gach duine díobh bá. Is dócha nach raibh ceart aca
    Anna Bairéad
    Pádraig Breathnach