School: Kilfenora (B.) (roll number 2155)

Cill Fhionnúrach, Co. an Chláir
P. Mag Fhloinn

Cúpla céad bliain ó shoin do bhí fear ina chónaí in Inisóbhéa darbh ainm Mícheál Mac Mathgamhna.

Cúpla céad bliain ó shoin do bhí fear ina chónaí in Inisóbhéa darbh ainm Mícheál mac Mathgamhna.Do bhíodh sé i gcomhnaid ag a brionglóidigh go raibh óir i bhfolach inaice leis an caisleáin in Inisóbhéa agus dubhradh leis freisin dul chun é a fháil.Nuair a bheadh an Aifreann ar siubhal .An oidhche seo chuiaadh é féain agus duine dá comharsana chun é a fháil.Do thosuigh siad ag cuardú na 'chóir.Tar éis tamaill connaicheadar próca óir agus direac nuair a bhi siad chun e a thógaint suas do leim eascú amach agus do bhuiakl sé an próca as amarch.Ní raibh siad in -ann é a feicheál ina dhiaidh sin cé gur lean siad gá cuardach.
    Mícheál Ó Loinsigh
    Bean Uí Laoghaire