School: Kilfenora (B.) (roll number 2155)

Kilfenora, Co. Clare
P. Mag Fhloinn

1. (no title) (continued)

Ins an tseanaimsir bhíodh fear darbh ainm Pádraig Ó Lobhaird as Cathair Mót ag brionglóidig go raibh ór i bhfolach in áiteanna.

29
    ás Cathair Mhór Cillfionnabhrach.
  2. (no title)

Timpeall seasca is a cúig de bhlianta ó shin bhí fear darbh ainm Liam Ó Faoláin as Tubber ag brionglóid go raibh ór i bhfolach in aice staighre Uí Dhálaigh fé charraig mhór ar an gcósta de Loch Tullach Mac Con.

10.Timpeall seasca is a cúig de bhlianta ó shin bhí fear darbh ainm Liam Ó Faoláin as Tubber ag brionglóid go raibh ór i bhfolach in aice staighre Uí Dhálaigh fé charraig mhór ar an gcósta de Loch Tullach Mac Con.
    Bé an brionglóidig a bhi aige ná an airgead a thógaint an faid is a bhéadan t-Aifreann ghá léigeadh Domhnachamhain chuiadh Liám agus triúr buachaillieile go dtí an áit agus thosuig síad ag romharacht an fhaid is a bhí an Aifreann gá leigheadh .Ach níor bhfuaireadar aon rud .Deireann nadaoine gur chuir fuaimeanna éigin faithchios ortha.Dubhairt síad féin nár chuir.
    Seán Ó Marcacháin
    Seán S. Ó Marcacháin