School: Kilfenora (B.) (roll number 2155)

Kilfenora, Co. Clare
P. Mag Fhloinn

Bhí fear ann fadó darbh ainm Ó Callanáin as Lioschairt. Oíche amháin bhí brionglóid aige.

Bhí fear ann fadó darbh ainm Ó Callanáin as Lioschart. Oíche amháin bhí brionglóid aige.Do cheap sé go raibh ór churta i lich ata in aice le Lioschart. D'éirig sé an maidin lá ar na barach agus fuair sé píginn fé an lich. Ach nuair d'feach sé isteach connaic sé rudh cosamaíl le chat istig in aiche na liche. Ait béigin dó crómadh síos igcoir na pígne.
    Ach nuair a chrom sé síos chun an pighinn a faghail fuair sé pian ar agus ní raibh sé in-ann eirighe anuas agus bhéigin dó dul abhaile ar a lámha agus, agus ar a chosa. Fuair sé slát éigin agus thar éis chupla lá bhí sé in-ann siubhal igceart.
    Pádraig Ó Maolchaoine
    Mícheál Ó Maolchaoine