Scoil: Oileán Baoi (Dursey) (uimhir rolla 13138)

Oileán Baoi, Co. Chorcaí
Eoghan Ó Súilleabháin

Ar an leathanach seo

1. Bhí seana-bhean i mBaile 'n Chalaidh agus bhí baitsiléar mac óg aici, agus do bhí sé chun pósaidh. Bhí aithne aige ar chúpla cailín breágh, agus bhíodar breágh gan dabht, agus fear breágh a b'eadh é fein leis. D'iarr sé beirt aca, agus má seadh fuair sé an t-eiteach. Tháinig sé thar n-ais abhaile agus do phós sé ceann eile - bean bhreágh agus bhí sí maith go leor gan dabht, agus bean mhaith a b'eadh í.
    Nuair a bhí gach aon nídh réidh aca thánadar abhaile. Bhíodar ag ithe, agus bhí an tseana-bhean a gabháil ar fuaid a' tighe. Seo mar adubhairt sí:-
    Is mairg ná clúduigheann a chiall
    Agus ná cuireann srian len a ghuth,