Scoil: Gleann na gCoileach (uimhir rolla 1583)

Gleann na gCoileach, Co. Chiarraí
Seán Ó Ríoghbhardáin

Ar an leathanach seo

1. Ó Droicead Chárthaighe tré Cé bán go imeall Loch - Chárthaighe agus amach ag cúinne na cuille treasna an bhóthair, tré fheirm an Muircheartach (Comha lae) tré fheirm Uí Ceallaig tré talamh an Ghrádaig, tré fheirm Thaidhg Ó Muircheartaigh tré Muing-a-Phúcha annsan tré fheirm Thadhg Ó Muircheartaigh (Jude) agus annsan tré fheirm Partólán Ó Muircheartaigh, Sheáin Ó Concubhair, Diarmada Ó Digín agus amach go dthí an bóthair Nuadh
        1. trádáil
        1. infreastruchtúr poiblí
    P. Grady
  2. Ní ins na bailtí móra do bhíodh na h-aontiaghe ann fadó, ach in áiteann spesialta. Tá áit in aice na scoileanna ar a dtugtar páirc an aonaigh, sé an fáth go nglaodhtar páirc an aonaig ar an áit ná go mbíodh beidhthig díolta ann fadó. Tá an áit seo i seilbh Pádraig Caochaoidhinn (?) fé láthair. Téigheadh ceannuightheóirí ó thig go tig