School: Moymore, Sráid na Cathrach (roll number 12036)

Milltown Malbay, Co. Clare
Séamus Ó Frighil

deintear cocaí móra dí.Fágtar annsan é go ceann tamaill maith agus annsan bailigheann an feirmeoir meitheall agus tugann siad isteach san iothlann é.Deintear cruach dí annsan i gcóir an Gheimridh.
    Fuair mé é seo ó m9o mháthairas Duibh-lin.
    Áne Breathnach .
    Tugtar lann ar an rud 'san inneall le na gearrtar an féir.
  2. An Doineann
    Timcheall 99 bliadhain ó shoin bhí Oidhche na Gaoithe Mór ann.ceapann na daoine gur Dá Cínn an dá la déag a thuit sain amach .Baineadh na ceann d'es na tighte an oidhche sin.Deir na daoine go raibh an tráthnóna roimhe sin cómh ciúin is ná múcfaí coinnil.Aon áit na raibh beithidhigh na luighe gairid don cruach bhíodar múchta ar lá ar na bháireach nuair fuaireadh iad
    1. processes and phenomena
    Peig Ní Flanagáin