School: Loughine, An Sciobairín (roll number 12319)

Pookeen, Co. Cork
David Ó Caoimh

1. Do bhí beirt shagairt ag siubhal an bóthar aon uair amháin. Ní raibh síad ro-fhada ar an mbóthar go dtáinig fear bocht. Do thug an sagart óg leath-choróin dó, agus dubhairt an fear bail ó Dhía na Glóire ort.
    Annsan do thug an sagart poróiste scilling dó agus dubhairt an fear bocht, bail ó Dhia ort, agus dimthigh sé. Ní raibh sé act cupla troigh imtighthe, nuair [?] an sagart poróiste air, agus ar seisean, bhfuil aon difir idir bail ó Dhia ort, agus bail ó Dhia na Glóire ort. "Trí realaca a Athair" arsan fear bocht.
    Máire De Búrca
    Ballyoughtera, Co. Cork