School: Clochar Mhuire, An Spidéal

An Spidéal, Co. Galway
An tSr. M. Maelsheachlainn

1. Seanscéal (continued)

Bhí fear, bean agus sean bhean ann aon uair amháin agus bhí aon mach amháin ag an sean bhean agus beirt mhac ag an mbean.

D'osgail sé an cró faoí dhóibh agus leig sé amach iad agus d'imthigh leó.
    Tháinic sé isteach go dtí an tsean bhean agus dubhairt sé léi go raibh siad 'na gcodhladh agus ag srannadh.
    Thug sí leí buicéadh teineadh. Chuaidh sí suas ar an gcró mar is dian a bhí air agus sgaoil sí anuas an teine. Bá ghearr go raibh an cró faoi theine agus gach rud a bhí ann istigh lasta.
    Annsin cheap sí go raibh siad doighthe aice ag bí sí lán t-sásta.
    Faoí cheann tamhaill 'na dhiaidh sin cailleadh í. Chuala na buachaillí é agus bhí siad sásta a dhul go dtí an teach. Chuaid siad agus bhí an t-athair
    Bean Uí Fhlannchadha
    An Sián, Co. Galway