Scoil: Carron / Carthan (uimhir rolla 7573)

An Carn, Co. an Chláir
Micheál Ó Muirthille
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 11_029

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 11_029

Tobar Beannuigthe .
    Poulacarron Tá alán Tobar Beannuigthe timcheall na h-áite seo. Tá tobar beannuigthe i Poulacarronagus téigeann gach duine a bhíonn suile tinn acu go dtí an tobar agus deireann siad alán paidreaca ag dull tímceall an tobar dóibh.
    Ar dtuais deireann cré an Easbog agus annsa an Ár N-athair ,agus Sé do Bheatha Muire agus gloire d'natair.
    Tar éis sin deireann siad cúig Ár nAthair agus cúig Sé do bheatha Muire agus gloie d'nathair.
    Tar éis sin deireannsiad ,cúig Ár nAthair agus cúig Sé do beata Muire agus cúig Gpoire d'nathair.Annsan nigfeadh siad a súile leis an uisge .Téigeann siad go dtí an tobar seo gach De luain Dirdaoin .Béigin dóibh dull ann trí la sar a mbead siad leigheasuighthe
    Caitlín Ní Conmara
    An Mhoingeach Thiar, Co. an Chláir