Scoil: Scattery Island

Inis Cathaigh, Co. an Chláir
Nóra Ní Cholgáin

Ar an leathanach seo

1. Tá néadar adhmaid againn 'sa bhaile fós. Ceann beag is eadh é mar níl acht trí cinn de buaibh againn. Tá sé timcheall trí troighthe ar airde, agus tá sé dhá throigh in a bhun agus timcheall troigh go leith 'na bharr.
    Tá cludach adhmaid ag baint leis an neidir úd. 'Sa gclúdach san tá poll cruinn tré na gcuirtear an loinithe. Timcheall an loinithe agus díreach ar bharr an phuill úd tá cupán beag adhmaid iompuighthe síos. Meireach an cupán san tiochfad cuid maith de'n uachtar aníos tré'n bpoll.
    Uair amháin 'sa tseachtmaine a deintear an chuigeann 'sa bhaile. Is tuirseamhail an obair í agus mar sin bimíd go léir ag deánamh
    Agustín Mac Mathghamhna