Scoil: Durrow

Darú, Co. Uíbh Fhailí
P. Ó Coinín

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    "Jack the Buck" agus ar seisean "níor fhilleas riamh ó chath, chogadh nó chomhrac gan fuil do leigint. Agus chaithfead sa Flann do dhortadh indiu.
    Dar ndóigh chrith fear na Darmhagha ó sháil Rinn. Lasg sé amach a ghunna agus scaoil féna mhadra féin agus bhásuigh do láthair é.
  2. In aimsear na bpiandlighthe is eadh bhí Jack in a bheathaidh. Shealbhuigh sé dhá ghlas mhaithe agus thomáineadh sé timpeall na dúthaighe leo. Ba dheas leat féachaint ortha - pé acu oscar nó sodar abhéadh fútha.
    Ba chlos do Prodastúnach an dá ghlas do bheith in a sheilbh agus sheiftigh sé ar ambaint uaidh óir ba dhícheaduighthe an tráth iad glas go mbfhiú cúig púint é do bheith ag Caitliceach.
    Bhuail Jack leis lá agus é in a choíste ag imrím sa timpeall. Chuir an Prodastúnach cosg leis.
    "Scur iad san", ar seisean, "agus seo dhuit deich bpúnt - cúig in aghaidh gach cinn.