Scoil: Clochar na Trócaire, Inistíomáin (uimhir rolla 16359)

Inis Díomáin, Co. an Chláir
An tSiúr Teresita

Scéal Grinn
    Bhí beirt amadán ann uair.Seán a bhí aca agus peadar dob ainm don duine eile.le hais na farraige a bhíodar 'na gcomhnaidhe .Do connaic an bheirt bád la ceangailte ag an gcaladh .Iascairí d'fhág ann í an fhaid a bhíodar ag ithe dinnéir Dobhí maidí rámha agus gléas iascaigh inntí.
    Níor iarr Seán ná Peadar cead ar na h-iascairí ,ach chuadar isteach sa bhád gan aon cead.Siúd leo ar an bhfarraige mhóir amach le dul ag iascach .Do chuir gach duine aca baighte ar dhubhan agus do scaoil an dorugha amach.Do bhí an t-ádh leo an la san.Ni fada go raibh seacht gcinn de ronnaigh agus leath dosaen pollogaca.
    Annsan tháinig tuirse ar Peadar agus ba mhaith leis dul abhaile acht ní raibh Seán sásta dul leis nó go raibh dhá phollóg eile aige .Bhíodar le du;l abhaile"Is maith an áit iascaigh é seo"arsa Seán "Tiocfaimíd arís ann"Connus a bheidh fios na h-áite againn"? arsa peadar "Fuirist go leor "arsa Seán agus thóg sé a scian amach as a póca agu gearr sé x ar an suidheachan mar a raibh sé féin ina suidhe"Anseo direach a bhím-sa
    Bríd Ní Shionnán
    Seán Murphy