Scoil: Liscannor (B.) (uimhir rolla 4435)

Lios Ceannúir, Co. an Chláir
Dónall Mac Cárthaigh

Bhí fear ann fadó agus bhí sé in a shuidhe ar aghaidh tigh amach ag caitheamh tobac.

Bhí fear ann fadó agus bhí sé ina shuidhe ar aghaidh tigh amach ag caitheamh tobac. Tháinig buachaill suas leis agus do shuidh sé síos. Annsan do thosuig sé ag inssine sgéal don bfear mar gheall are buachaill a chasaidh leis sa sráid aon lá amháin.
    Do chonnaic an buachaill é agus d'fiafraigh sé ar chiseán a bhí aige do choimeadh dó an fhaidh is a béadh sé ag cheannach rud éigin. Do thóg sé chiseán agus dubhairt sé leis gan an t-éadach do thógaint as barr an chiseán, acht nuair a bhí sé imighthe do thóg sé an t-éadach as agus cad a chonnaic sé istigh ann acht máthair agus do chur sé a dhá láimh an nathair thimpeall at. Acht do thóg sé an úaireadóir as a phócha agus d'imthigh sé. Nuair a bhí an t-am a táisteál don fear ní raibh aon uareadóir aige.
      1. daoine
    Brighidh Ní Chonchubhair