Scoil: Convent of Mercy, Carraig na Siúire (uimhir rolla 11872)

Carraig na Siúire, Co. Thiobraid Árann
Na Siúracha

Ar an leathanach seo

1. Tá alán bóthar sa ceanntar. Seo iad na bóithre. Bóthar Cluain Meala ó Carraig go Cluain Meala; Bóthar Port Láirge ó Carraig go Port Láirge; Bóthar Baile Risteáird ó Carraig go Faitchín; Bóthar Creig ó Carraig go Cille Coinnigh; Bóthar Tinhalla (Tig an Eala) ó Carraig go Portcladhach; Bóthar an Puill ó Carraig go dtí Baile an Phuill; Bóthar Cúl na Múc ó Carraig go Cluain Meala.
    Seo iad na bóithre is aosta sa Ceanntar. Bóthar Baile Risteáird; Bóthar Creig agus Bóthar Cúl na Muc.
    Nil fhíos againn cad é an bhliain a deineadh na bóithre go léir. Deineadh bóthar Cluain Meala ins na bliantha 1846 agus 1847 nuair a bí na h-Oibreacha Puiblide ar siubhal in aimsir an Gortha Móir.
    Tá dá dhroichead treasna na h-abhann an tSéan Droicheadh agus an Droicheadh Nua. Toghadh n tSean Droichead sa ceathracha aois deag nuair a bí Mainistir d'Ord Proinnsiúis Naomtha ig Carraigh Bhig. Togadh an Droicheadh nua sa bliain 1888 ag an uair go raibh Séan Diolún ibpriosún agus sin é cuis gúr cuireadh Droicheadh Diolúin air. Sar ar tógadh an dá Droichead do
        1. infreastruchtúr poiblí
    Máire Baróid