Scoil: Clochar na Trócaire, Dún Drongáin (uimhir rolla 7232)

Drongán, Co. Thiobraid Árann
Siúracha na Trócaire

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    an smaoineamh chuige gurbh' fhéidir nár girrfiadh saoghalta a bhí ann in aon chor ach an bhean draoidheacht fé'n gné sin.
    Leis sin bhailigh sé buidhean fear in a thimcheall agus siúd ar agaidh iad idtreó an tighe. Ar shroisint an tigh dóibh bhí an doras fé glas. Bhruígheadar an doras isteach agus isteach leó go dtí an cistin, áit in a raibh an t-sean-bhean in a suidhe, agus cuma mí-shásta uirthi. Connacadar go raibh cos léi ag cur fola. B'é sin an cruthughadh a bhí uatha agus do thuigeadar annsan go raibh an ealadhain dubh d'á cleachtadh aici. Cuir san deire leis an droch obair agus bhí an bainne go flúirseach as san amach.
    Mr Hayden
    Baile an tSeánaigh, Co. Thiobraid Árann