Scoil: Na Cloichíní, Carraig Ruacháin (uimhir rolla 12676)

Na Cloichíní, Co. Chorcaí
Seán Ó Coisdealbha

Ar an leathanach seo

1. Do ghoid fear cóta ó shagart agus ba ghearr 'na dhiadh sin gur chuaidh sé cun faoisthine go dtí an sagart cheadna. Dubhairt sé leis an sagart go raibh cóta aige nár theastuig uaidh agus go dtabharfadh sé do'n sagart é. Ní thógfadh and sagart é, ní nach iongnadh.
    Annsan do dhein sé a fhaoistin agus nuair a d'innsint sé i dtaobh an cóta, d'órduigh an sagart an cóta do thabhairt tar-nais do dtí an t-é gur leis é. Ach, arsan fear, ní ghlachfadh sé uaim é. O, más mar sin atá an sgeal arsan sagart is féidir leat é choiméad agus do coimeád an fear an cóta.
    Maighreád Ní Mhathghamhna
    Carraig Ruacháin, Co. Chorcaí