Scoil: Bárdínse (uimhir rolla 12399)

Barr Duínse, Co. Chorcaí
Cáit, Bean Uí Riórdáin

Ar an leathanach seo

1. Níl acht aon roilig amháin sa cheanntar seo agus is i mBaile Mhúirne atá sí. Roilig ceárnógach iseadh í agus tá an fánaigh soir ó dheas. Tá céim mór ag teacht aníos go dtí an geata atá ag dul isteach sa roilig agus Céim an Mhinistir an ainim atá air.
    Tá fothrach sa roilig agus is ann a bhí Naomh Gobnait na cómhnaidhe fadó. Níl acht na fallaí le feiscint anois. Cortar daoine sa bhfothrach agus muinntir Thuama is mó curtar ann. Tá clocha cínn uaighe ann agus tá cuid aca déanta de chloich aoil. Tá cuid eile aca déanta do mharmar agus feachann siad ana dheas.
    Diarmuid Ó Laoghaire
    Mícheál Ó Laoghaire