Scoil: Bárdínse (uimhir rolla 12399)

Barr Duínse, Co. Chorcaí
Cáit, Bean Uí Riórdáin

Ar an leathanach seo

1. Do bhí seana bhean ann fadó agus do station chun bheith aici. Ní bhíodh púinn tae ag aoinne san m san agus dubhairt duine éigin léi go gcaithfeadh sí tae d'fhághail don sagart. Aon lá amháin do chuadh an t-seana bhean isteach go dtí Magh Chromtha aguss do cheannuig sí púnt tae.
    Nuair a tháinig lá an station do fuair sí corcán mór aguss do chuir sí an púnt tae isteach ann agus do líon sí le h-uisge é agus nuair a bhí beirithe do sgag sí an t-uisge as. Annsan taréis cúpla neómat d'fhéach sí isteach annn is do cheap sí go raibh sé ana thrim agus do fuair sí cnapóg mór ime is do chaith sí
    Síle Ní Mhuirighthe
    Doire an Chuilinn, Co. Chorcaí