School: Rath Cruachan

Ráth Cruachan, Co. Ros Comáin
Séamus Diúc

1. (continued from previous page)
    Feirmeóir a thug ceithre acra coirce le baint dhó agus sa tráthnóna bhí deire leis an obair ar fad - an coirce bainte ceangailte agus i stiúcaí. Chuaidh sé annso is annsúd agus an méid airgid aige gur shocruigh sé teacht abhaile.
    Tháinig sé abhaile go saidhbhir agus áthas an domhnain air. Nuair shroich sé an Ráth Mór aríst chonnac sé an fear céadhna in a shuidhe annsoin agus d'fhiafruigh sé dhe cé an cao ar eirigh leis ó shoin i leith. D'fhreagair an fear go raibh an - ádh aige mar gheall ar an gcorrán a thugadh dho.
    Thug an fear cuireadh dhó dul isteach san Ráth agus chuaidh sé. Annsoin chonnaic sé
    Éamonn Mac Sheoin