Scoil: Doirín Darach (uimhir rolla 7813/4)

Doirín Darach, Co. Chiarraí
Máire, Bean Uí Chathbhuaidh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Seán go raibh sé istigh do chuaidh sé síos ar a glúnaibh t'réis an briste do tharraing suas uathu agus chuir sé mallachta ar ceann na "Soupers".
    Níor tháinig Donnchadh amach ón lá san amach mar fuair sé bás obann.
    An lá so ar maidean bhí An t-Athair Seán i dtig na sagart agus ghlaoidh sé ar Peadar An Cléireach agus d'innis sé do dul síos ar Neidín féachaint an gcloisfeadh sé aon sgéal nuadh. Chómh maith do dhein agus tar éis tamaill tháinig Peadar thar nais agus saothar air . "Béul" ars an t-athair Seán "cad é an sgéal é?" "Tá" ar seisean "Donnchadh An Ghúna Dhuibh marbh". Do bhí fhios agam go maith go raibh mar chonnaic mé an scamall dubh ó's cionn an chaisleáin aréir
    Seán Ó Cathbhuaidh