Scoil: Leithead (uimhir rolla 5480)

An Leithead, Co. Chiarraí
Diarmuid Ó Súilleabháin

Ar an leathanach seo

1. Fadó bhí mo chean-athair ag obair shuas i Láireach. Gach oidhche nuair a bíodh sé ag teacht abhaile, ag croise an Láireigh chiodh sé an madra mór donn ag rith treasna an bhóthair. Bhíodh sé ag ínnsint don na daoine go bhfeaca sé an madra sin. Aon oidhche do bhí Mícheál Ó Guithín leis ag teacht anuas an bóthar. Dfhiafraig Mícheál Ó Guithín de cá bhfuil an madra abhí ag ínnsint dóibh anois. Agus an nómat sin do léim an madra thar an bóthar. Deirtear gor aibh an madra sin ann blianta in a dhiaidh sin, gur ó'n saoghal eile é agus gur duine bhfuirm gadhair é.
    Máighréad Ní Shúilleabháin
    Bun Átha, Co. Chiarraí