Scoil: Clochar na Toirbhirte, An Daingean

Daingean Uí Chúis, Co. Chiarraí

Mar ní hé ár gcolainn a thug aon léigeaim dúinn
    Acht an t-Árd-Rí mór ná labharfaidh bréag linn.
    Paidir
    A Íosa go bhfuil t-Ainm-se sgríobhtha os cionn gach ainm eile dá aoirde.
    Umhluigheadh gach glúin go bhfuil Tú chomh chomhachtach leis an Athair, leis an Mac, leis an Spioraid Naomh. Toil Dé go ndeinimíd, Greann Dé go dtuilimíd, Ar bhóthar na nGrást go dtéighimíd, Srian le n-ar dteangann go gcuirimíd. Glór na Naomh is na n-Aingeal go gcloisimíd. Ó, a Thiarna go gcuirfidh tú isteach ár gcroidhe, osnaighe, aithrighe, deasgrádh Naomh Eoghain, Foidhne Naomh Iosep, Aithrighe Naoimh Augustín, deoracha Naomh Máire Maigdileán.
    Fuasglóir an chinneadh daonndha agus onóir an lae indiu, go gcuiridh tú na grásta san ár gcroidhe fé mar bhíomair-ne rí-pháirteach, go dtabharfaidh tú dhúinn bheith rí-pháirteach i n-aoibhneas agus soghluistí síorruidhe na bhFlaitheas agus a bheith i gcomh-luadar na Naomh is na n-Aingeal. Flaithis Dé go bhfaghaimíd mar dualgas ar uair ár mbáis. Amen.
    Siobhán Ní Shúilleabháin
    Baile an Lochaigh, Co. Chiarraí