Scoil: Clochar na Toirbhirte, An Daingean

Daingean Uí Chúis, Co. Chiarraí
An tSr. Cormac

Ar an leathanach seo

1. Míle fáilte romhat-sa a Dhomhnaigh Bheannuighte a thagann lá agus oidhche chun Críost a teagasc dúinn. Corruigh do chos go moch chun Aifrinn. Corruigh do lámh ar an slabhradh beannuighthe. Corruig do bhéal ar na bréithre beannuighthe. Féách suas ar Rígh na Carthanacht, ós 'sé do shíl agus do cheannuigh sinn, ós 'sé go bé a ghlacfaidh sinn.
  2. Paidir i gcóir an lae.
    Beirim suas do Dhia gach a ndeinimíd indiú. Iarraimíd a bheannacht dúinn féin agus d'ár saothar. Ó a Dhia mhór an Uile Chomhacht, impighim suas mo chorp agus m'anam, mo smaointe, mo labhartha agus mo ghníomhartha agus gach nidh dá bhfuil iachall orm a dhéanamh i rith an lae seo, a onóir agus a gcompáirtíocht le n-ár Slánuightheoir Íosa Críost a fhulaing ar ár san.
    Impighim ort é go léir do ghabháil fá do
    Cáit Ní Ainifín