Scoil: Baile 'n Fhirtéaraigh (B.) (uimhir rolla 10755)

Baile an Fheirtéaraigh, Co. Chiarraí
Michael Ó Conchobhair

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    i mbeile abhfad uaidh. Nuair a ragadh sa arsa beile chaoch, beile mhaol, beile lonnachta, beile sniomacheathach, beile bhúndúnacharsa beile má gheibhim í. A bheile a gheóbhaid tú ar seisean. D'imthig beile chaoch, beile mhaol, beile lonnachta, beile sniomacheathach , beile bhúndúnachgo dtí an áit na raibh an mbeile dheatach. Nuair a chuiadh sé go dtí an bheile cúinne, beile theampaill a bhí i mbeile abhfad uaidh, chonnaic sé beile choileach ar bheile Americá agus i ag bheile róstadh.Súil fhéachaint dá thug an bheile choileach fé na bheile fogha d'fiafruig sí dho cad a thug í. Fan go
    fóill arsa an coileach ar do bheile a gheobhaid tú. Tharraing sí an bheile bhille, beile thóin, agus tharraing sí an beile bhior agus sháid sí trí na bheile thóin suas é, agus trí na bheile
    Tomás Ó Loinghsigh
    An Riasc, Co. Chiarraí