Scoil: Scoil Éinde, An Spidéal

An Spidéal, Co. na Gaillimhe
Seoirse Ó Flaithbheartaigh

1. Scéal (ar lean)

Bhí fear i gCo. Chábháin, agus sé an t-ainm a bhí air na Mícheál agus bhí sé an-bhocht, agus ba mhaith leis go leor airgid a bheith aige.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    adeir sé. Mínigh na focla sin dhom arsa Mícheál. Seo foclaí laidin, agus cialluigheann siad go ngeóbhthá an rud céadhna ar an taobh eile. Nuair a dimthigh an sgoláire amach, fuair Mícheál a shluasaid arís, agus thosuigh sé ag tochailt ar an taobh eile, agus ba gearr no go bhuail sé in-aghaidh pota eile. Bhí sé saidhbhir go maith anois.
    Sgéal
    Tuairim agus céad blian ó shoin, bhí rí óg i n-Éirinn. Do bhí sé in-a chomhnuidhe i ndún mór. Ní bhíodh tada lé deanam
    AT1645: The Treasure at Home
    Peadar Ó Culáin