Cromghlinn, Co. na Gaillimhe
Cáit Ní Óbáin

Ar an leathanach seo

1. Bhí beirt dhearbhrathair ann uair amháin. Bhí ceann acu saidhbhir agus an ceann eile bocht, Nuair abhíodh ocras ar pháisdí an dhearbrathair bhocht theigheadh sé chuig an dearbhrathar saidhbhir ar lorg bidh. Dubhairt an dearbhrathar saidhbhir leis dul chuig an diabhail.
    Chuaidh an dhearbrathari bocht ar lorf tighe an dhiabhail agus i gceann tamall fhada fuair sé amach é. Bhauil sé ar an doras agus tháinig buachaill aimsire amach. D'iarr se air céard abhí ag teastáil uaidh. Dubhairt sé leis go raibh sé go h-an bocht agus go mbíodh sé ag iarraidh rud eicínt le n-ithe ar a dhearbhrathar saidhbhir gach lá ach dubhairt sé eis an babhta seo dul chuig an diabhail.
    Dubhairt an buachaill aimsire leis dá mbféidir
    AT0565: The Magic Mill