Scoil: Cillíní Díoma (uimhir rolla 15071)

Cillín a Díoma, Co. na Gaillimhe
Uinsionn Ó Conáin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    dubhairt sé leithí, "Rinne mé dearmad do mo bhata, an bhfanochaidh tú annseo go d tiocfaidh mé ar ais. Fanochaidh" arsa sise.
    Cá n deacaidh sí ach annsoir bean a' toighe, agus a' innse duithe gur chuala sé an cailín a' rádh le beirt fhear go raibh an biotáilte agus an biadh maith fágtha ar leath-taoibh aicí agus go bhfuigheadh siad iad nuair a raibh bean a' toighe a luighe.
    Creideadh é. Chuaidh an bhean amach sgairt ar an g cailín. Thainic sí. "A bhitheamhnaigh gabh amach as mo theach go gasta is thiocfadh leat sul a mbeidh me sgriosta agat. Nhéigin dí.
    Má's cothrom na féinne é sin, go bhfóiridh dia orrainn. Lá an Cuntas Mhóir