Scoil: Corr an Droma

Cor an Droma, Co. na Gaillimhe
Breandán Ó Míodhcháin

Ar an leathanach seo

1. I mbliadhain aon mhíle, naoi gcéad triocha is a dó bhí damhsa i dteach Micheál Ó Burcha, in Árd na Gainimhe agus bhí cruinniú mór ann. Bhí spórt mór aca i gcaithea[mh] na h-oidhche. Nuair a bhí siad ag dul abhaile ar maidin chonnaic siad teine mór i ngarraidhe Pádraig Ó Búrca, cómharsa do Mhicheál Ó Búrca. Chuaidh na buachaillí óga ar fad go dtí an teine agus céard a bhí ann ach cruach mhór féir agus dhá rotha nua cairte faoi[?]. Bhí tuairim dhá fhiche tonna féar ann. Bhí sé in a “lasóig” nuair a shroich siad chuige agus ní raibh siad in ann é a shábháil agus
    Sorcha Ní Chuain
    Cill Ghill, Co. na Gaillimhe