Scoil: Corr an Droma

Cor an Droma, Co. na Gaillimhe
Breandán Ó Míodhcháin

Ar an leathanach seo

1. An deichmhadh lá dé mhí Aibreáin san mbliadhain 1917 bhí m'athair ag cur coirce agus chonnaich sé teach Sorca ní Oisín dá lasadh. Tuairim is a h-aon déag a chlog sgaoil sé amach na capall agus chuaidh sé go dtí an teach. Ní raibh an t-sean bhean sa mbaile ón lá roimhe sin. bhí fear eile ina chomaidhe in éindigh leí , ní raibh m'athair i bhfad suas nuair a tháinig fear eile darbh ainm Pádraig O’Caomhacáin. Dubhairt siad go mba cheart a fheicéal an raibh aon duine ina codhladh taobh istigh. Chuaidh siad isteach agus glaoidh siad ag doras
    Eibhlín Ní Gráinne
    Cill Ghill, Co. na Gaillimhe