Scoil: Corr an Droma

Cor an Droma, Co. na Gaillimhe
Breandán Ó Míodhcháin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    go ndeacha sé thart ar Bhaile Chláir na Gaillimhe agus chuaidh sé go Gaillimh. Díol sé na caoirigh annsin agus a chuid éadaigh fluich air.
  2. Uimhir 2.
    Túairim 's ceithre scór bliadhanta ó shoin bhí triúr búachaillí óga báidthe in áit a dtugtar Bun a' Tobair uirthi. Chuaidh siad go dtí an chéad Aifreann í gCorr an Dulla atá í bparróiste Anach Cúan. Tháinig siad abhaile agus chuaidh siad ag snámh í dturlach agus bhí duine eile ar an mbrúach. Chuaidh ceann acú go tóin agus báitheadh é. Ní raibh an beirt eile in ann iad féin a shábháilt agus d'íarr siad cóngnamh don mbuchaill a bhí ar an mbrúach.
    Seán Ó Chuinneagáin
    Cill Ghill, Co. na Gaillimhe