Scoil: Corr an Droma

Cor an Droma, Co. na Gaillimhe
Breandán Ó Míodhcháin

Ar an leathanach seo

1. Bionn go leor fear siubhal ag dul timcheall na tíre í gcómhnaidhe, na tinncéirí is mó a bhíonn ag dul tart. San am fadó ag siubhal a bhíodh siad i gcómhnaidhe ach anois tá coiste agus rothair aca. Fanann siad seachtmhain in gach áit, seachtmhain in aice lé sgoil Corr-an -Droma, seachtmhain eile í gCorr-Bhaile agus gach áit mar sin. Téigheann siad isteach go chuile teach ag iarraidh déirce do gach sórt agus nuair a bhfuigheadh siad gráinne tae ní bheadh siad sásta go bhfuigheadh siad píosa feola in Onóir Dé agus na Mhaighidhine Mhuire agus bíonn siad
      1. daoine de réir aicme
    Sorcha Ní Chuain