Scoil: Corr an Droma

Cor an Droma, Co. na Gaillimhe
Breandán Ó Míodhcháin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ar an dóiteán. Bhí a lán daoine óga ann agus nuair a chonnaic siad an fear ag teacht amach agus an braitlín air rith siad. Bhí na daoine óga ceaptha gurbh taidhbhse a bhí ann. Chuir Pádraig Ó Nualán le meirbheann nuair a chonnaic sé an teine agus nuair a tháinigh ciall aige dubhairt sé go mba cheart a chuid éadaigh a thabhairt amach. Nuair a chuaidh siad isteach bhí an teine ag teacht amach ina gcoinne. Ní raibh aon uisge acha leis an teine a stopadh agus dóghadh an teach agus an trosgán ar fad. Rinne sé teach nua eile ina áit agus tá an teach sin imighthe anois fresin. Fuaireas an méid thuas ó m'athair
    Eibhlín Ní Gráinne
    Cill Ghill, Co. na Gaillimhe