Scoil: An Mhaol Rua (Mulray) (uimhir rolla 13638)

Duibhleann Riach, Co. Dhún na nGall
Séamus Ó Gallcobhair

Ar an leathanach seo

1. Ní rabh siopaí fairsing san ceanntair seo san am fadó. Tá cuimhne ag na sean daoine atá (?) nuair a díoladh earraidhe (?) an Aifrinn agus teach phubail agus ceanneochaidh na daoine iad.
    Ní rabh airgid fairsing an tam seo. Geobhaid na daoine in amannaí biadh ar son oibre. D'oubir Mac Carraigh da Sean (?) Leitrim agus an páíge a fuair sé ar son na oibre is ead préataí agus coirce.
    Bhí nós ag na daoine go rabh ubh ar na sgadain a cheanneocaidh siad indiaid Aifreann an Domhnaigh.
    D'ith na daoine go minic arán min coirce arán preátaí agus Boxty.
    Le Boxty adeanamh fuair siad ccreitir agus chreitir eadh siad na preataí. Annsin d'fhaisg siad an t-uisge amach asta agus rinneadh seo isteach de cineal aráín le preataí bruidte a rabh bruitin deanta daobhtha.
    Bá é feóil ghuirt a gcomnuidhe a dít siad.
        1. trádáil