Scoil: Naomh Eoin, Béal Easa

Béal Easa, Co. Mhaigh Eo
Oidí sa Chlochar

Ar an leathanach seo

1. Cuirimíd fataí ar an bhfeilm chuile bliain. Bíonn fear ag treabhadh againn le peire capall. Cuireann cuid de na daoine na fataí in iomracha agus cuid eile i ndrilleanna, Nuair a bhíonn na daoine ag sgoilteadh fataí chor áit bíonn triúir no ceathrar daoine ag sgoilteadh. Déanann siad dha leith de'n bhfata; cor fhata déanann sé ceithre sgoiltean. Coinnigheann siad na laogháin do na cearca agus do na mucai. Nuair a bíonn na fataí sáithte dó nó trí de seachtmhaine cuireann na daoine leasú amach orra le asal agus péire pardóga. Nuair a scairtear an leasú amach ar na h-iomracha saothruightear annsin iad.
    Nuair a bhíonn na gasa anuas lanann siad na fataí aguis igcionn cúpla seachtmhan bíonn siad réidh le baint.
    Máire Úna Nic Aodha
    Rinn an Eanaigh, Co. Mhaigh Eo