Scoil: Caiseal na gCorr

Caiseal na gCorr, Co. Dhún na nGall
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    siubhal amuigh ins an lá Casadh dobhtha Siómon beannuighthe agus Peadar as a róim Shín an Mhaigdean Muire a deis lámh sgabhal breágh na mbrainnsí oír, Níl aon nduine a iomprochas mo sgabal-sa agus a iomprochas mar is cóir, na mbéidh séala ar a anam ins an ghlóir. Bhainriogain na gile, agus a bhainrioghain na glóire an áit a gníomh-sa mo chasaidh maidín as trathnóna pobal na h-aithrighe agus an áit a siltear na ndeór.
  2. Naomh Mhuire guidhe mé fhéin leat, aingeal Dé bíos mo choimead, na sgar liom soilisigh mé cuidigh mé anois, agus ar uair mo bháis amen.
    Máire Ní Shearcaigh (aois 65 bl)
    Luigim ar an leabhaidh seo mar shínidh mé ins an uaigh. Ag iarraidh, agus brígh na sacramainte beannuighthe. As riocht Mhuire, agus grádh Dé Ghabh le Dia mar athair agam. Gabh le Muire mar mhathair agam agus gabham leis an athair Síorruidhe. Amen
    Máire Ní Shearcaigh
    Mín Átha Buí, Co. Dhún na nGall