School: Mín an Chladaigh (roll number 5046)

Mín an Chladaigh, Co. Dhún na nGall
Seán Mac Fhionnaile

uilig ibfolach agus chuir sí an fear faoi bheal cléibhe.
    Nuair a tháinig fear a' toighe isteach chuir sé ceist ar an ghasúr an rabh sé maith ag buachailleacht. Dubhairt an gasúr nach raibh sé acht go measardha. "Lá amhain" arsa seisean "bhí m'athair ag buachailleacht. Chuaidh an bhó isteach sa' choirce. Thóg sé cloch abhí go mór leis an bhuideál sin igcúl na meise agus bhuail sé an bhó. Bhí sé go maith aige an bhó a mharbhadh go marbh leis an chearc sin sa phota. Ón lá sin amach, tá an oiread eagla ar an bhó roimh m'athair agus tá air an fhear sin i bfolach faoin cliabh rómhat-sa.
    AT1360B: Flight of the Woman and her Lover from the Stable
    Máire Ní hOireachtaigh