Scoil: Doire Beag (B.)

Doirí Beaga, Co. Dhún na nGall
Liam Mac Giolla Chomhghaill

1. Scéal (ar lean)

Bhí fear greannmhar ar an bhaile seo fad ó shoin. Lá amháin bhí sé gabhail a bothar le sean fhallsóir de asal.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    Sgeal
    Bhí fear greannmhar ar an bhaile seo fad ó shoin. Lá amháin bhí sé gabhail a bothar le sean fhallsóir de asal. Bhí cnapan de bhata mhór leis agus é ag bualadh corr smitín maith ar an asail.
    Cé chasadh air acht an sagart ‘Ac Pháidín.
    “Nach gránnda an íde seo ag ainmhidhe uasal”, arsa’n sagart, “nach bhfuil fhios agat gur iomchur asal ar Slánuightheoir suas go Ierusalamh”.
    “Ní maith liom bréagach a thabhairt duit, a shagairt, acht dá mbíodh Sé ag marcuigheact uirthí seo, ní bhéadh sé in Ierusalamh gó fóill”
    Seán Ó Dubhagain
    Pádruic 'Ac Giolla Bhrighde