Scoil: An Charraig (uimhir rolla 13946)

An Charraig, Co. Dhún na nGall
S. Ó Beirn

1. Scéal

Bhí fear i Méirica uair amháin agus tháinic sé abhaile.

Bhí fear i Méirica uair amháin agus tháinic sé abhaile. 'Sé an obair a bhí air i Méirica ag díol éadaigh. Bhí seisúr mór leis a bhíodh aige ag gearradh éadaigh amach as an phaca. Nuair a tháinic go hÉirinn bhí sé ag subháil leis gur tuit an oidhche air. Chonnaic solas ar taoibh cnuic agus tharraing sé ar an t-solas. Nuair a chuaidh se isteach sa teach ní rabh duine ar bith sa teach ach sean peadlarí agus seanduine agus cailín óg pósta air. Dar leis an fhear gur olc an teach le fanacht ann go maidin. D'éirigh sé agus d'imigh sé leis. Chonnaic sé stuca cothan agus tharraing sé ar an stuca agus chuaidh sé isteach ann agus d'fhan ann go maidin. Ní raibh sé
    AT0910B: The Servant's Good Counsels
    S. Ó Beirn