Scoil: An Charraig (uimhir rolla 13946)

An Charraig, Co. Dhún na nGall
S. Ó Beirn

1. Scéal

Bhí fear ann uair amháin agus bhí comhnuidhe an mhaith air.

Bhí fear ann uair amháin agus bhí comhnuidhe an mhaith air. Bhí mórán airgid aige. Bhi a dhearbhrathair 'na comhnuidhe ar an taobh eile de'n t-sráid agus ní rabh mórán ar bith airgid aige. Acht an fhear seo a rabh mórán airgid aige bhí sé ina chomhnuidhe leis féin. An fear a bhí bocht bhí a bhean agus a muirighin aige.
    Dubhairt an fear bocht le n-a bhean oidhche amháin go mhairbhfeadh sé an dearbhrathair. Mharbhuigh sé an dearbhrathair.
    Agus sé an dóigh ar marbhuigh se é - gearr se an dá chois de ar tús agus annsain ghearr sé a cheann de'n cholainn
    AT0326: The Youth Who Wanted to Learn What Fear Is
    S. Ó Beirn