Scoil: An Charraig (uimhir rolla 13946)

An Charraig, Co. Dhún na nGall
S. Ó Beirn

1. ''Scéal''
    ''An fear agus a bhean''
    Bhí fear ann am amháin, agus bhí sé i na gcomhnuithe ins an áit seo, ach is fad ó roin. Pórad é agus fuair sé bean bhreágh. Bhíod an fear seo ag ithe a chodhac gach uile uair dá mbéadh faill aige, agus ní raibh a sáith aige in am ar bith. Bhí a bhean an mhaith dó, agus bhí seise maith oíthe. Aon oidhthe amháin nuair a bhí sé in a luighe sa leabhaid, tháinig an tart go cruaidh air. Ní raibh fhios aige caidé b'fheárr dó a deánaim, mar ní raibh rohir ar bith rá'n teach, agus bhí an oidhthe go dorcha. Gá deiread léim ré amach ar an leabhaidh, agus ruar go dtí na certinighe. Ní raibh fior aige ca pairt
    AT1685: The Foolish Bridegroom
    Seán Ó Conchubhair