Scoil: Straleel (uimhir rolla 16033)

Srath Laoill, Co. Dhún na nGall
Brian Ó Breisleáin

Ar an leathanach seo

1. An teach a rabh an Dochartach na comhnuidhe, bhí trí ceag potún tús ar an láfta. Rinneadh spóidaireacht ortha leis na rebhiniú a bhí i Ard an Ratha. Bhí sé i lár an geimhreadh agus bhí sé ag chur sneachta agus nuair a bhí siad shuas i gcrobhe bhí siad fliuch baidhthe. Cuaidh siad isteach i dteach i crobhe agus d’innis siad ca rabh siad ag dul.
    Bhí cailín óg súas ins an seomra na luighe agus nuair a cualaidh sí an sgeál d’éirigh sí agus chur sí cóta tart fá na ceann agus chuaidh sí amach ar an fhuinneoig agus níor
    Toireasa Ní Canainn
    Brian Ó Canainn