Scoil: Ceathrú Thaidhg

Ceathrú Thaidhg, Co. Mhaigh Eo
Pádraig Mag Shamhráin

1. (gan teideal) (ar lean)

(ar lean ón leathanach roimhe)
    an fear, "agus luchóg ag dul isteach ar a béal agus amach ar a srón, agus béidh sí annsin go dtí an lá deiridh."
    Bhí brón ar an ghasúr ach mar sin féin chuimhnigh sé ar teine an tsiopadóra. Dubhairt sé go raibh sé istigh i dteach siopadóra agus gur fhiafruigh sé de tuige nach raibh a theine ag lasadh, agus gur dhubhairt an siopadóir nach raibh fhios aige.
    Dubhairt an fear geal : "Nuair a bhí daoine bochta ag baint na móna dó níor íoc sé iad, agus iad ag obair go trom, agus an t-allus a bhí ag tuitim díobtha bhí sé ar an mhóin, agus sin é an fáth nach raibh an teine ag lasadh dó."
    AT0461: Three Hairs from the Devil's Beard
    Micheál Mac Domhnaill