Scoil: Ceathrú Thaidhg

Ceathrú Thaidhg, Co. Mhaigh Eo
Pádraig Mag Shamhráin

1. Scéal

Bhí beirt fhear ann uair amháin agus bhí fear acu bocht agus an fear eile saidhbhir.

......Bhí go leór ba agus caoirí ag an bhfear saidhbhir agus chuir sé an fear bocht ghá bhfaire.
    Oidhche amháin bhí páistí an fhir bhoicht ag caoineadh leis an ocras, mar ní raibh rud ar bith le n-ithe acú. Tháinic fear ag an bhfear bocht agus dubhairt sé leis ceann de na ba a mharbhughadh agus í a thabhairt le n-ithe dho na páisdí. Bhí faitchíos ar an bhfear bocht go mbéadh fhios ag an bhfear saidhbhir gurbh é a mharbhigh an bhó, ach dubhairt an fear a thainic é a rádh gur thuit sí leis an alt.
    An dara oidhche bhí ocras ar na páisdí agus ní raibh rud ar bith le n-ithe ann agus thainic an fear ag an bhfear bocht. Dubhairt sé leis an
    AT1536A: The Woman in the Chest
    Eibhlín Nic Craith