Scoil: Ceathrú Thaidhg (uimhir rolla 15032)

Ceathrú Thaidhg, Co. Mhaigh Eo
Múinteoirí:
Pádraig Mag Shamhráin Pádhraic Ó Gacháin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    an oidhche agus annsin chuaidh sé isteach i dteach beag agus ní raibh ann acht éan seabhaic agus chuir sé céad fáilte roimh mac Rí in Éirinn. Réidhtigh sé a shuipéar dhó chomh maith, agus nuair a bhí sé ag imeacht ar maidin dubhairt sé leis, 'má bhíonn call agat liom a choidhche glaoidhfidh tú ar sheabhac na coille craobhaighe.' D'imthigh sé leis agus bhí sé ag imtheacht agus ag scar imtheacht nó go dtáinic an oidhche agus chonnaic sé teach beag agus tharraing sé air agus ní raibh ann acht coileán madaidh agus chuir sé fáilte mac rí in Éirinn, Domhnall Donn Dearg. Annsin ar maidin lá thar na bhárach nuair a bhí sé ag imtheaccht dubhairt an coileán leis dá dtagadh rud ar bith air riamh a ghlaoidheacht ar féin.
    D'imthigh sé annsin agus bhí sé ag imtheacht go dtainic an oidhche agus chuaidh sé isteach idteach beag agus ní raibh ann acht cat. Chuir sé fáilte roimh mac Rí in
    AT0302: The Ogre's (Devil's) Heart in the Egg
    Maghréad Ní Conghaile