Scoil: Ceathrú Thaidhg (uimhir rolla 15032)

Ceathrú Thaidhg, Co. Mhaigh Eo
Múinteoirí:
Pádraig Mag Shamhráin Pádhraic Ó Gacháin

1. An Lánamha agus na Gaduighthe
    Bhí lánamha ann fadó agus ní raibh aca acht sean-bhó amháin agus garrdha beag gabáiste. Cailleadh an t-sean bhó leis an ocras agus dubhairt an fear lena mnaoi go raibh sé chomh maith dí dul amach go dtí an scioból agus an t-sean bhó a ghearradh suas sa gcaoi go mbeadh píosa aicí le h-aghaidh chuile gas dá raibh sa ngarrdha.
    Rinne sí mar a dubhairt sé leithí agus nuair bhí sí gearrtha aicí d'fhág sí píosa dén t-sean bhó ar chuile crann dá raibh sa ngarrdha. Nuair bhí an méid sin déanta aicí chuaidh sí isteach abhaile agus d'fhiafruigh a fear dí an raibh an méid sin déanta aicí. Dubhairt sí go raibh acht
    AT1386: Meat as Food for Cabbage
    AT1653: The Robbers under the Tree