Scoil: Ceathrú Thaidhg (uimhir rolla 15032)

Ceathrú Thaidhg, Co. Mhaigh Eo
Múinteoirí:
Pádraig Mag Shamhráin Pádhraic Ó Gacháin

Ar an leathanach seo

1. Aon uair amháin bhí fear ag dul chun an aonaigh, agus ar a theacht abhaile dó bhí an oidhche tar éis tuitim agus ní raibh aon ghealach ann.
    Nuair a bhí sé ag teacht gar dho chlasach chonnaic sé madadh mór istigh sa gclasach agus é ag tafain air. Bhí an fear óltaí agus dubhairt sé leis an gcapall rith, agus thosuigh an capall ag rith ach bhí an madadh ag teacht roimhe agus rith sé agus chuir sé a dhá chois suas ar an gcairt agus é ag cur lasrach amach ar a bhéal.
    Bhí an fear scannruigh', agus d'innis sé é nuair a thainic sé abhaile, ach níor chreid aoinne é.
    Lá ar n-a mhárach chuaidh fear eile go dtí an clasach agus le tuitim na h oidhche thainic an madadh amach agus é ag cur lasrach amach ar a bhéal. Chuimhnigh an
    Tomás Ó Sírín
    Pádraig Ó Taidhg