Scoil: Cill Bheidhin (Kilvine) (uimhir rolla 16019)

Cill Mhiáin, Co. Mhaigh Eo
Pádhraic Ó Reachtagáin

bhris. Seo é sgéal atá ag na sean-daoine í gCill Mhidheain.

Nuair a bhí Mac Dé ar an talamh fadó, bhí sé féin is Naomh Peadar ag siubhal ar an talamh. Lá amháin tháinig fear mór leo agus diarr sé déirce. Chuir Mac Dé a lámh i-na phóca agus thug sé sgilling dó.
    D'imthigheadar leóbhta agus ní dheachaigh siad i bhfad gur tháinig sean-fhear beag leo. D'iarr sé déirce. Chuir Mac De a lámh i na phócha agus thug sé leath-phingin dó. " Cén fáth " adeir NaomhPeadar gur thug tú sgilling do'n fhear a bheith a shaotrú agus níor thug do'n sean-fhear acht leath-phingin.
    " Ná bac leis " adeir Mac Dé go bhfeicfhidh tú ar ball. Dimthig leóbhtha piosa eile gur tháinig siad go dtí
    AT0785: Who Ate the Lamb's Heart?
    Áine Ní Chiarráin